xFest 2023

07th October 2023 - 15th October 2023

xFest 2023

07th October 2023 - 15th October 2023

Nouă zile și nopți în care teatrul cu, despre sau pentru tineri va lua cu asalt Bucureștiul, în cadrul unui eveniment de amploare, unic în peisajul cultural al capitalei.

Ticket Sale starts in:


Timp de 9 zile se vor desfășura 18 reprezentații ale unor spectacole relevante pe plan internațional, realizate de companii și artiști de valoare din Germania, Franța, Cehia, Grecia, Bulgaria și România, pe scenele a 8 teatre bucureștene (Teatrul EXCELSIOR, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Godot). La acestea se adaugă o secțiune de formare pentru tineri care include workshopurispectacole-lectură precum și zeci de spectacole în liceele bucureștene. Publicul are ocazia de a vedea creații recente din teatrul internațional, într-o selecție care celebrează anvergura și diversitatea teatrului contemporan, reunind spectacole captivante și inovatoare. Artiști renumiți și tinere talente emergente ale teatrului european se regăsesc în selecția festivalului alături de creatori importanți ai teatrului românesc de azi și de mâine. Mai multe detalii AICI:

X-FEST – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU TÂNĂR EXCELSIOR – este organizat de Teatrul EXCELSIOR, Instituție Publică de Cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

„E o mare provocare pentru mine să vin în întâmpinarea unei categorii de public neglijate în România, adolescenții și tinerii adulți, și să ofer, atât prin repertoriul pe care îl coordonez la Teatrul EXCELSIOR cât și prin organizarea acestui festival, produse culturale care să-i pună față în față pe tineri cu artiști și creații care le pot modela sufletul și le pot reaminti că fără artă, fără frumos, viața e inconsistentă. Îmi propun ca X-FEST să devină, în timp, cel mai important Festival Internațional de Teatru al României.”

Vlad Cristache

Manager Teatrul EXCELSIOR

Comments :
Leave A Comment :